düdüklüde bütün tavuk pişirme


Düdüklü tencerede bütün tavuk haşlama işi, tavuğun köy tavuğu mu, yoksa çiftlik (market) tavuğu mu olduğuna göre değişir. Düdüklüde köy tavuğunu temizle, yıka at düdüklüye pişir. Market tavuğu işin çine girince; düdüklüye tavuğu koymazdan önce, bazı işlemlerden geçmelidir ki, ağız tadında tavuk yiyebilesiniz. Köy tavuğu tadına alışık birine, market tavuğunu beğendirmenin yolu tarifimden geçer. Tarifime harfiyen uyarsanız, ağızlara layık market tavuğunu tatmış olursunuz. Düdüklüde tavuk pişirmenin en önemli olmazsa olmazı, tavuk pişirme süresidir. Tavuk ağırlığına göre düdüklüde belirli bir sürede pişer. Bu süreyi kafadan bulamazsınız. Buraya tıklarsanız, tavuk ağırlıklarına göre düdüklüde pişirme süresini öğrenebilirsiniz.

Düdüklüde tavuk haşlarken tavuğun yarısına gelecek miktarda sıcak su koyun. Soğuk su konmaz mı? Konur da, tavuk eti o kadar lezzetli olmaz.

Düdüklüde tavuk haşlama malzemesi:
  • 1600 gr. ağırlığında market tavuğu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 contalı düdüklü tencere

Yapılması:

  1. tavuğu normal bir tencereye koyun
  2. üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin
  3. bir taşım kaynatın ve ocaktan alın
  4. tavuğu tencereden çıkarın, su altında yıkayın ve süzün
  5. süzdüğünüz tavuğu düdüklüye oturtun
  6. 1.5 tatlı kaşığı tuzunu ve 5 bardak sıcak suyunu koyun
  7. düdüklünün kapağını kapayın
  8. ocağı yakın orta ateşe ayarlayın
  9. düdüklünün ilk düdük sesini duyunca saate bakın
  10. tavuğu 24 dakika haşlayın ve ocaktan alın
  11. düdüklü soğuyunca, açın tavuğu içinden alın
ve ılıyınca afiyetle yiyin.