tavuk ciğeri sulu yemek

Tavuk ciğeri sulu yemek tarifi, on numara beş yıldız. Tavuk ciğerini bu tarife göre yapıp yemezseniz, sulu tavuk ciğeri yedim diyemezsiniz. Bu yemekte istenmeyen koku ve acılık olmaz. Çünkü; tavuk ciğeri yemek yapımında olduğu gibi, doğranıp kullanılmadı. Ciğer önce temizlendi, doğrandı ve yıkandıktan sonra tencerede beş dakika haşlandı. Haşlanan ciğer süzüldükten sonra yemekte kullanıldı. Ciğerin o istenmeyen kokusu ve bazen ciğerin üzerinde olabilen öd sıvısı kalıntısı haşlama yoluyla giderildi. Haşlanmış tavuk ciğeriyle yapılan yemeğin tat ve lezzeti bir başka, deneyin deriz.

Tavuk ciğeri sulu yemek
yarım kilo tavuk ciğeri
üç kaşık zeytinyağı
bir çay kaşığı domates salçası
bir orta boy domates rendelenmiş
bir kuru soğan doğranmış
yarım kapya biberi doğranmış
birer çay kaşığı silme dolu; karabiber, pul biber, kimyon
bir çay kaşığı tuz
bir su bardağı sıcak su

Yapılmasına gelince; tavuk ciğerini ve içinden çıkan yüreği temizleyin, yıkayın süzün ve istediğiniz irilikte kuşbaşı doğrayın. Peşinden tencereye koyun, üzerini kapatacak miktarda soğuk su koyun ve 5 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün bir kapta bekletin.Tencerede yağ içinde sıra ile soğan, biber, salça ve domatesi kavurun. üzerine haşlanmış ciğeri, sıcak su, baharatlar, tuzu ilave edin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ısıda tencereyi bir defa fokurdattıktan sonra, ocağı tamamen kısın. Kısık ateşte yemeği 20 dakika pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği