mantarlı tavuk budu

Mantarlı tavuk budu tarifi, nasıl yapılır? Kuşbaşı doğranmış tavuk budu,kapya biberi, kuru soğan, kültür mantarı, yemeklik yağ ve çeşitli baharatlarla birlikte çok kolay bir şekilde yapılır. Yemekte kullanılan sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz miktarda malzeme kullanabilirsiniz. Önemli olan bu yemeğin pişirme süresidir. Bu yemeğin aslı, tavuk budunun kullanılan sebzelerin suyu ile kavrulmasıdır. Yemeği denerseniz enfes lezzette olduğunu damağınız onaylar. Afiyet olsun.

Yemeğin yapımında 300 gr. kuşbaşı tavuk budu, 200 gr. şitaki mantarı, dört çorba kaşığı zeytinyağı, bir domates, bir kapya biber, bir kuru soğan, bir diş sarımsak ve birer fiske pul biber, kara biber, kimyon ve bir tatlı kaşığı tuz kullandık. Tencerede yağ içinde sıra ile soğan, sarımsak, kapya biberi kavurduk. Peşinden tavuk etini ekledik ve beyazlaşana kadar kavurduk. Üzerine domates, baharat, tuz ekledik ve karıştırdık. Tencereyi fokurdatıp kapattık. Ocağı kıstık ve kısık ateşte yemeği 30 dakika pişirdik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği