mantarlı tavuk ciğeri kavurması


Mantarlı tavuk ciğeri kavurması her çeşit kültür mantarı kullanılarak yapılır. Önce tavuk ciğeri, varsa tavuk yüreği temizlenir kuşbaşı doğranır. Ciğeri kavururken yağın içine arzu edilen her çeşit sebze, pişme sırasına göre konur ve kavrulur. Örneğin; soğan, taze biber ve benzeri sebzeler tercih edilir. Malzeme miktarının önemi, yapılan yemeğin kaç kişi tarafından tüketileceği ile ilgilidir.

Ciğeri kavururken kullanılacak yağ miktarı, her 100 gram ciğer için bir çorba kaşığı dolusu sıvı yağdır. Bu ölçü yağ ile ciğeri kavurursanız yemeğiniz yağlı olmaz. Elbette yağlı yemekleri sevenler için bu ölçünün anlamı yok. Dilediğiniz miktar yağ ile ciğeri kavurursunuz. Mantar ise iriliğine göre; küçük olanlar bütün bırakılır, büyük mantarlar diğer mantarların iriliğinde olacak şekilde kuşbaşı veya jülyen doğranır.

Tencereye yağ konur ısıtılır. Üzerine sıralı bir şekilde soğan, taze biber, mantar, ciğer konur ve kavrulur. Ciğer tencere ya da tava açık olarak kavrulacağı gibi, kapağı kapalı olarakta kavrulabilir. Önemli olan ciğerin iyice pişmesi ve suyunun tamamen buhar olup uçmasıdır. Kavrulan ciğeri tatlandırmak için karabiber, pul biber, kimyon ve tuz kullanılır. Ciğer kavrulduktan sonra üzerine kekik serpmek ciğerin lezzetini katlar. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği