en güzel ciğer kavurması tavuk

en güzel ciğer kavurması tavuk, tarifimizi denerseniz eğer; kavurduğunuz tavuk ciğerinde istenmeyen kokuya şahit olmayacaksınız. Tavuk ciğerini dilediğiniz sebze ve baharatlarla kavurabilirsiniz. Tavuk ciğeri acil durumlarda bir kurtarıcıdır. 15-20 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır ve sofraya konur. Tarifimizde paylaşacağımız gibi, tavuk ciğerini iki aşamalı kavuruyoruz.

Önce tavuk ciğerini ve tavuk yüreğinin yağlarını kesip atıyoruz. Yüreği iki parçaya, ciğeri istenilen irilikte kuşbaşı doğruyoruz. Peşinden bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Süzdüğümüz ciğerin üstünü örtecek kadar su ile 5 dakika kısık ateşte haşlıyoruz. Haşladığımız ciğerin suyunu döküyor ve üzerine su tutuyoruz.

Ciğeri kavururken kulanmak istediğimiz sebzeleri (soğan, biber, domates) alışageldiğimiz şekilde doğruyoruz. Yağı tavada ısıtıyoruz ve kullanacağım sebzeleri sıra ile kavurduktan sonra, ciğeri ekliyoruz ve 5 dakika kavuruyoruz. Kavurduğumuz ciğerin üzerine karabiber, pul biber, tuz ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği