pırasa kısıkta 30 dakikada pişer

Pırasa kısıkta 30 dakikada pişer. Zeytinyağlı pırasa tarifi, bu tarifte salça yok. Tarifimizi deneyecek olursanız, her zaman aynı tarifle pırasa yemeğinizi yapmaya devam edeceksiniz. Yıllarca pırasa yemeğini az (bir tatlı kaşığı) salça kullanarak yaptım. Tesadüf olacak ki, bir yakınımın tavsiyesi ile yemekte salça kullanmadım. Salçasız pırasa yemeğinin ne denli lezzetli olduğunu bu şeklide öğrenmiş oldum. O günden sonra, zeytinyağlı salçasız pırasa yemeğini bu tarifle yapmaya devam ediyorum. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa
bir kilo pırasa
8 çorba kaşığı zeytinyağı
bir kuru soğan
bir tane havuç
bir buçuk çorba kaşığı pirinç
bir tatlı kaşığı tuz
iki su bardağı sıcak su
istediğiniz kadar limon suyu

Pırasa yemeğinin yapımına gelince; pırasayı yıkayın ve istediğiniz irilikte doğrayın. Havucu soyun halka, soğanı yemeklik doğrayın. Pirinci suda bekletin, yıkayın ve süzün. Tencerede yağı ısıtın sıra ile soğanı, havucu kavurun. Üzerine pırasayı ilave edin karıştırın tencereyi kapatın, ocağı iyice kısın. 10 dakika pırasayı kendi haline bırakın, kendi suyu ile yumuşasın. Süre bitiminde üzerine pirinç, tuz, suyu ilave edin ve malzemeleri karıştırın, tencereyi 1-2 dakika fokurdatın, peşinden kapağı kapayın ve ocağı iyice kısın. Yemeği kısık ateşte tam 30 dakika pişirin. Sürenin bitiminde tencereyi ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yemeğin servisinde limon suyu ilave edin.


Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği