tavuk ciğeri sote

Tavuk ciğeri sote, tavuk ciğerinin tava veya tencerede yağ içinde kavrulmasıdır.Ağız tadıyle tavuk ciğeri yapıp yemek istiyorsanız eğer, mutlaka tavuk ciğerini haşlamanız gerekir. Tavuk ciğerini 3-5 dakika haşladıktan sonra, tavuk ciğeri ile istediğiniz yemeği yapabilirsiniz. Tavuk ciğeri haşlandıktan sonra ciğerinin kokusu ve tadı gibi olabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca; tavuk ciğerini 5 dakika haşladıktan sonra, derin dondurucuya kaldırabilir ve ihtiyaç duydukça ciğeri yemek yapımında kullanabilirsiniz. Haşlanmış, süzülmüş ve oda sıcaklığına getirilmiş tavuk ciğerini buzdolabı torbalarına porsiyonlar halinde koyup, üzerine ne olduğunu tarih koyarak yazmanız size kolaylık sağlar.

Tavuk Ciğeri Sote
300 gr. tavuk ciğeri
1 çorba kaşığı tereyağı
karabiber
pul biber
kekik
tuz

Tavuk ciğeri sote nasıl yapılır? Tavuk ciğerini, içinden çıkan yüreği temizleyin peşinden yıkayın süzün ve kuşbaşı doğrayın. Ardından tencereye koyun, üzerini kapatacak kadar su koyun ve 5 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün tereyağını orta ateşte tavada ısıtın, üzerine ciğeri ekleyin karıştırın ve kavurun. Ciğer köpürmeye başladığında baharat ve tuzu ilave edin, karıştırın ocaktan alın.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği