hindi incik haşlama


Tencerede sebzeli hindi incik haşlama tarifimiz, 1 kilo ağırlığında iki tane hindi incik kullanılarak yapıldı. Ocak üzerinde kısık ateşte 1 saat 45 dakikada yumuşacık pişirildi. Tarifimiz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

hindi incik haşlama malzemesi:

  • iki tane hindi incik
  • üç tane küçük kuru soğan
  • iki orta boy domates
  • iki orta boy patates
  • iki tane sivri biber
  • iki orta boy havuç
  • iki diş sarımsak
  • beş çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • üç su bardağı sıcak su


Yemek sosunun hazırlanması:
Bir kap içine salça, baharatlar, tuz konulacak ve 3 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak.


tencerede hindi incik haşlama:

  1. incik yıkanacak, süzülecek ve kaba yerlerine bıçakla delik açılacak
  2. soğan, sarımsak, domates soyulacak ve bütün bırakılacak
  3. patates havuç soyulacak uygun irilikte doğranacak
  4. sivri biber irice doğranacak
  5. sıcak su hazır edilecek
  6. tencere tabanına zetinyağı gezdirilecek
  7. üzerine incikler yatırılacak ve aralarına sebzeler dizilecek
  8. sebzelerin üzerine hazırlanan sos gezdirilecek
  9. tencere ocak üstüne alınacak ve yüksek ısıda ısıtılacak
  10. tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapatılacak
  11. ve ocak iyice kısılacak
  12. kısık ateşte yemek, 1 saat 45 dakika pişirilecek
  13. ve ocaktan alınacak.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği