hindi incik haşlama
Tencerede sebzeli hindi incik haşlama tarifimiz, 1 kilo ağırlığında iki tane hindi incik kullanılarak yapıldı. Ocak üzerinde kısık ateşte 1 saat 45 dakikada yumuşacık pişirildi. Tarifimiz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
hindi incik haşlama malzemesi:
- iki tane hindi incik
- üç tane küçük kuru soğan
- iki orta boy domates
- iki orta boy patates
- iki tane sivri biber
- iki orta boy havuç
- iki diş sarımsak
- beş çorba kaşığı zeytinyağı
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
- bir tatlı kaşığı tuz
- üç su bardağı sıcak su
Yemek sosunun hazırlanması:
Bir kap içine salça, baharatlar, tuz konulacak ve 3 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak.
tencerede hindi incik haşlama:
- incik yıkanacak, süzülecek ve kaba yerlerine bıçakla delik açılacak
- soğan, sarımsak, domates soyulacak ve bütün bırakılacak
- patates havuç soyulacak uygun irilikte doğranacak
- sivri biber irice doğranacak
- sıcak su hazır edilecek
- tencere tabanına zetinyağı gezdirilecek
- üzerine incikler yatırılacak ve aralarına sebzeler dizilecek
- sebzelerin üzerine hazırlanan sos gezdirilecek
- tencere ocak üstüne alınacak ve yüksek ısıda ısıtılacak
- tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapatılacak
- ve ocak iyice kısılacak
- kısık ateşte yemek, 1 saat 45 dakika pişirilecek
- ve ocaktan alınacak.
Afiyet olsun.