tavuk şiş kebap
Ocakta tavuk şiş kebap nasıl yapılır? Bu tarif, tavuk şiş konusunda favori tariflerimden biri. Özellikle tavuk göğüsünden şiş kebap yapmak istersem bu tarifi kullanırım. Tavuk şiş kebap severlere bu tarifi şiddetle tavsiye ederim. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tavuk şiş kebap malzemesi:
- bir kilo derisiz tavuk göğsü
- bir iri diş sarımsak
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bir tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- bir tatlı kaşığı karabiber
- bir tatlı kaşığı kuru kekik
- bir tatlı kaşığı tuz
- bir çorba kaşığı limon suyu
- bir çorba kaşığı içme suyu
- üç çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- çöp şiş çubukları
Yapılması:
- tavuk göğsünü 2 santim irilikte kuşbaşı doğrayın
- doğradığınız eti 7-8'erli olarak şişlere dizin
- sarımsağı ezin ve bir cam tepsiye koyun
- üzerine domates biber salçasını, limon suyunu ve içme suyunu ilave edin
- kekiği ufalayarak veya ezerek üzerine serpin
- karışımı çatalla pürüzsüz karıştırın
- ardından üç kaşık ayçiçek yağını ilave edin ve karıştırın
- karışıma şişleri tek tek bulayın, yan yana dizin
- şişlerin soslama işlemi bitince üzerine karabiber ve tuz serpin
- şişlerin diğer yüzünü çevirin ve aynı işlemi tekrarlayın
- şişleri yarım saat dinlendirin
- teflon tava veya döküm tavayı yüksek ısıda ısıtın
- ısınan tavaya iki kaşık ayçiçek yağı gezdirin
- üzerine şişleri dizin, ardından ocağı orta ateşle yüksek ateş arasında sabitleyin
- şişleri devamlı döndürerek pişirin ve ocaktan alın