tavuk şiş kebap | TAVUK YEMEKLERİ HAMDİ USTA

tavuk şiş kebap


Ocakta tavuk şiş kebap nasıl yapılır? Bu tarif, tavuk şiş konusunda favori tariflerimden biri. Özellikle tavuk göğüsünden şiş kebap yapmak istersem bu tarifi kullanırım. Tavuk şiş kebap severlere bu tarifi şiddetle tavsiye ederim. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tavuk şiş kebap malzemesi:

  • bir kilo derisiz tavuk göğsü
  • bir iri diş sarımsak
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • bir tatlı kaşığı karabiber
  • bir tatlı kaşığı kuru kekik
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir çorba kaşığı limon suyu
  • bir çorba kaşığı içme suyu
  • üç çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • çöp şiş çubukları


 

Yapılması:
  1. tavuk göğsünü 2 santim irilikte kuşbaşı doğrayın
  2. doğradığınız eti 7-8'erli olarak şişlere dizin
  3. sarımsağı ezin ve bir cam tepsiye koyun
  4. üzerine domates biber salçasını, limon suyunu ve içme suyunu ilave edin
  5. kekiği ufalayarak veya ezerek üzerine serpin
  6. karışımı çatalla pürüzsüz karıştırın
  7. ardından üç kaşık ayçiçek yağını ilave edin ve karıştırın
  8. karışıma şişleri tek tek bulayın, yan yana dizin
  9. şişlerin soslama işlemi bitince üzerine karabiber ve tuz serpin
  10. şişlerin diğer yüzünü çevirin ve aynı işlemi tekrarlayın
  11. şişleri yarım saat dinlendirin
  12. teflon tava veya döküm tavayı yüksek ısıda ısıtın
  13. ısınan tavaya iki kaşık ayçiçek yağı gezdirin
  14. üzerine şişleri dizin, ardından ocağı orta ateşle yüksek ateş arasında sabitleyin
  15. şişleri devamlı döndürerek pişirin ve ocaktan alın
ve afiyetle yiyin.