tavuk but güveç nasıl yapılır


Tavuk but güveç nasıl yapılır? Tavuk budunu ister derili, isterseniz derisiz olarak güveç yapımında kullanabilirsiniz. Tarifte verilen bütün malzemeleri yemeklik doğrayın ve geniş bir kap içinde karıştırın. Karışıma dilediğiniz baharatları, damak zevkinize göre serpin. Hazırladığınız güveç malzemesini güvece koyun, az su ile kısık ateşte 50 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Tavuk but güveç malzemesi:
  • iki tane tavuk budu
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir iri kuru soğan
  • yarım kaşık domates salçası
  • üç tane domates
  • iki patlıcan
  • iki kabak
  • iki patates
  • iki kırmızı biber
  • iki sivri biber
  • dört diş sarımsak
  • 150 gr. istiridye mantarı
  • karabiber, kimyon, pul biber, kekik, tuz
  • yarım su bardağı sıcak su

Yapılması:
  1. budu orta irilikte kuşbaşı doğrayın
  2. sebzeleri bildiğiniz gibi doğrayın
  3. bütün malzemeleri bir kap içinde karıştırın
  4. güveci zeytinyağı ile yağlayın
  5. karıştırdığınız malzemeleri güvece koyun
  6. üzerine yarım su bardağı su gezdirin
  7. güveci ocağın üzerine alın
  8. güveç kaynamaya başlayınca kapağını kapayın
  9. kapağı yoksa, alüminyum folyo ile kapatın
  10. ardından ocağı iyice kısın
  11. kısık ateşte güveci 50 dakika pişirin
  12. süre bitiminde ocağı söndürün
ve güvecinizi afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği