çektirme pirinç pilavı tarifi

arpa şehriyeli baldo pirinç pilavı

Çektirmeli arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifi, pirinç pilavı pişirmenin başka bir yolu. Bu yol, kısa ve kestirme bir yol. Bu yöntemle çok şahane pirinç pilavı yapılır. Pilavınızın lezzetli, tane tane kaşıktan dökülen ve yumuşacık olmasını istiyorsanız, deneyin görün. Bu tarifi çalan demeyim de, bulan vermez.  Çok önemli not, pirinç ve suyu 200 ml. lik su bardağı ile ölçmelisiniz. Afiyet şeker olsun, efendim.

Arpa şehriyeli pirinç pilavı malzemesi:
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya ayçiçeği yağı (20 gr.)
1 çorba kaşığı tereyağı (40 gr.)
3 çorba kaşığı arpa şehriye (60 gr.)
3.5 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılması:
  1. pirinci ılık su içinde yarım saat ıslayın
  2. ardından suyu berraklaşana kadar yıkayın, süzün
  3. teflon tencerede zeytinyağını ve tereyağını eritin
  4. tereyağı köpürmeye başlayınca arpa şehriyeyi koyun
  5. ve rengi değişene kadar kavurun
  6. peşinden pirinci koyun şeffaflaşana kadar kavurun
  7. pirinç taneleri şeffaflaşınca 3.5 sıcak su ve tuzu ilave edin
  8. tencereyi bir defa karıştırın ve 1 dakika fokur fokur kaynatın
  9. tencerenin kapağını kapayın ve ateş iyice kısın
  10. pilavı 10 dakika pişirin ve ocağı söndürün
  11. tencereyi 20 dakika hiç açmayın
  12. sürenin sonunda tencereyi açın pilavı karıştırın
  13. pilavı bir 15 dakika daha demlendirin
  14. ardından son kez karıştırın
ve pilavınızı afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği