helmeli kuru fasulye tarifi


Tencerede helmeli kuru fasulye tarifimde, iki su bardağı dolusu dermoson cinsi kuru fasulye kullandım. Kuru fasulye normal olarak, tencerede kısık ateşte 1.5 saatte pişer. Bu süreyi uzatırsanız, kuru fasulye helmelenmye başlar. 1.5 saatte pişirdiğiniz kuru fasulyeyi 2.5 saatte pişirirseniz, helmeli kuru fasulye pişirmiş olurusunuz. Kuru fasulyeyi bu yöntemle pişirmek bir seçim, bu seçimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Helmeli kuru fasulye malzemesi:

iki su bardağı dermason kuru fasulye
bir irice kuru soğan
bir çorba kaşığı silme domates salçası
altı çorba kaşığı yemeklik yağ
beş su bardağı sıcak su
tuz


Yapılması:
  1. akşamdan kuru fasulyeyi ıslayın
  2. sabah suyunu değiştirin bir taşım kaynatın, süzün
  3. tencereye yağı koyun eritin
  4. üzerine sıra ile soğanı, salçayı koyun, kavurun
  5. peşinden beş su bardağı su ilave edin, karıştırın
  6. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın
  7. ateşi iyice kısın ve saate bakın
  8. yemeği dilediğiniz kadar pişirin, ocağı söndürün
  9. yemeğin tuzunu ayarlayın
ve yemeğinizi afiyetle yiyin.