tavada tavuk baget kızartması nasıl yapılır



Tavada tavuk baget kızartması nasıl yapılır? Tavuk baget veya tavuk incik, adına ne derseniz deyin; tavuk baget, tavada doğrudan kızartılabilir. Yani, bagete hiçbir işlem uygulamadan doğrudan yağ içinde kızartabilirsiniz. Ya da bageti soslayarak, yine aynı şekilde kızgın yağ içinde tavada bageti kızartabilirsiniz. Baget kızartması teflon tavada veya çelik tavada yapılır. 14 cm. veya 26 cm. tavada en fazla 6 tane iri baget kızartabilirsiniz. Teflon tavada baget kızartırken fazla sorun yaşamazsınız. Ama, bagetleri çelik tavada kızartmak isterseniz, bagetler tavaya yapışır. Bu sebeple çelik tavada baget kızartması yaparken, bagetlerin mutlaka un'a bulanması gerekir.

Unlanmış bageti çelik tavada kızartmak kolay olur. Tavada baget kızartırken yağ miktarı bagetlerin yarı seviyesinde olmalıdır. Derin yağ içinde de baget kızartılabilir. Fakat bageti ilk defa kızartıyorsanız, yağ israfına gerek yoktur. Resimde altı iri bageti 24 cm. lik çelik tavada 1.5 su bardağı ayçiçeği yağ ile kızarttım. Baget kızartırken bagetlerin çiğ kalmaması için yüksek ateş kullanılmamalıdır. Harlı ateş begetlerin dışını kavurur, içini pişirmez. Bu yüzden bagetler orta ateşte ağır ağır kızartılır. Görseldeki tavuk bagetleri, ocağın büyük gözü üzerinde çevire çevire yarım saatte kızarttım.