düdüklü tencerede tavuk pişirme


Düdüklü tencerede tavuk pişirme veya tavuk haşlama nasıl olur. Malum, tavuk işi market eliyle ta köylere kadar ulaştı. Köyde yaşayan yakınlarım dahi, yumurta ve tavuğu marketten alıyor. Arkasından da şimdiki tavukların tadı yok, saman gibi demeyi de ihmal etmiyor. Bu tavuk, yumurta işinin başka boyutu, uğraşmaya gelmez. Gelelim biz market tavuğunun pişirilmesine, market tavuğunun niye tadı olmaz ki? Elbette köy tavuğu ile market (çiftlik) tavuğunun lezzeti tartışılmaz. Fakat, market tavuğunun tadının tuzunun olmayışının ana sebebi, tavuğun doğru pişirilmemesinden ileri gelir. Marketlerde satılan tavukların her biri ayrı ağırlıktadır.

Bir tavuğun ağırlığı diğerinden 100 gram farklı olsa pişme süresi değişir. Çiğ tavuğu ne fazla pişireceksin ne de az pişireceksin ki, eti lezzetli olsun. Tavuk pişirme, yani haşlama işi en iyi düdüklü tencerede olur. Marketlerde satılan tavuk ağırlıklarının eşit olmadığını söylemiştim. Market veya kasaplarda bir kilodan başlayan, iki kiloya kadar değişen paketli tavuk satılır. Tavuk ambalajı üzerinde bulunan etikette tavuğun ağırlığı yazar. İşte bu ağırlığa göre, çiğ tavuğu düdüklü tencerede haşlamamız gerekir ki tavuk iyi pişsin ve lezzetli olsun. Bu konuda internette en doğru bilgiyi bu site vermiş, tıklayın bilginiz olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği