peri peri sos yapımı
Peri peri sos yapımı : Peri peri sos veya bir başka deyişle piri piri sos, aşağıda sıralanmış tavuk ürünlerinin terbiyesinde ya da pişirilmiş ürünlerin yanında bandırma sosu olarak kullanılır. Peri peri sosun kullanım alanı, sadece tavuk ürünleriyle sınırlı değildir. Diğer büyükbaş ve küçük baş hayvan etleriyle birlikte balık yemeklerinde de fazlasıyle kullanım alanına sahiptir. Peri peri sosla hazırlayacağınız yemeklerin lezzetine doyamıyacaksınız. Peri peri sos tarifimi kendi damak tadıma göre hazırladım. Elbette bu sosu hazırlamak kolay olmadı, malzeme ölçülerini ayarlamak epeyce zamanımı aldı. Sonuçta beğeneceğinizi umduğum bu tarif ortaya çıktı, güle oynaya yiyin. Afiyet olsun.
Bütün Tavuk ve Piliç Ürünleri
- But ürünleri: But, sırtsız but, baget, incik, pirzola, biftek, but ızgara, but sarma
- Göğüs ürünleri: Bonfile, bonfile şiş, bonfile sote, derili bonfile, fileto şiş, göğüs, kelebek, sırtsız göğüs
- Kanat ürünleri: Kanat ızgara, kanat incik, uçsuz kanat, yaprak kanat
Peri Peri Sos Yapım Malzemesi
- 3 orta boy domates
- 1 orta boy kuru soğan
- 5 diş orta boy sarımsak
- 2 orta boy yeşil acı biber
- 2 orta boy yeşil tatlı biber
- 1 orta boy kapya biber
- 1 tatlı kaşığı tepelice acı toz biber
- 1 çorba kaşığı tepelice tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı tepelice karabiber
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tepelice toz şeker
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tepelice tuz