ev yapımı ekmek kırıntısı


  • Ev yapımı ekmek kırıntısı tarifi: Ekmek kırıntısı ne işe yarar, ekmek kırıntısı nasıl yapılır? Tavuk yemeklerini seviyorsanız, evinizde mutlaka ekmek kırıntısı bulunması gerekir. Ekmek kırıntısı tavuk, balık ve kırmızı et gibi gıdalarla yemek yaparken kullanılır. Ekmek kırıntısı yerine göre bazen gıdaların içine konur, bazen de gıdaların dışının kaplanmasında kullanılır. Tavukçu Hamdi Usta'nın yemeklerini seviyor ve bu blogu izliyorsanız; elinizin altında bir kavanoz dolusu ekmek kırıntısı hazır olmalıdır.

  • Ekmek kırıntısı nasıl Yapılır? Ekmek kırıntısı bildiğiniz galeta ununun bir başka şeklidir. Ekmek kırıntısı kullanılacağı yere göre; ince, orta ve kaba taneli olarak hazırlanır. Bayatlamış somun ekmek dilimlenir, kuşbaşı doğranır ve mutfak robotunda istenilen irilikte çekilir. Çekilen ekmekten elde edilen ekmek kırıntısı fırında 150°C derece ısıda 15 dakika süre ile kurutulur ve soğuduktan sonra kavanoza doldurulur. İşte ekmek kırıntısı yapımı bu kadar kolay.

  • Ekmek kırıntısı acil durumlar için şöyle yapılır: Taze olmayan (en az bir gün beklemiş) somun ekmek alınır, dilimlenir ve kuşbaşı doğranır. Robotunuz varsa robota konur ve robot kesik kesik çalıştırılarak istenilen irilikte ekmek kırıntısı (yani parçalanır) çekilir. Robotunuz yoksa ve işinizde acilse, yapmanız gereken; taze olmayan ekmek dilimlerini kuşbaşı doğramak. Doğradığınız ekmeği bıçakla istediğiniz irilikte kıyın ve ekmek kırıntınızı yapın. Ekmek kırıntısı yaparken ben, ekmeğin dış kabuğunuda ziyan etmem, kullanırım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk pirzola tavuğun neresi

patatesli tavuk kanat yemeği