Kayıtlar



tavuk sırtı yemekleri

Resim
Tavuk sırtı yemekleri say say bitmez. Tavuğu hangi yemeklerde kulanıyorsanız, tavuk sırtınıda benzer yemeklerde kullanabilirsiniz. Tavuk sırtı haşlanır ya da kızartılır. Tavuk sırtı haşlandığında haşlama suyu her çeşit yemek yapımında kullanılır. Belki abartılı bir söylem olarak düşünülebilir; tavuk sırtının haşlama suyu bütün tavuktan çıkan haşlama suyundan daha lezzetlidir. Birkaç tane tavuk sırtını haşlayıp suyunu kullandığınızda suyunun ne kadar lezzetli olduğunu anlarsınız. Tavuk sırtı terbiye edilerek ya da sade olarak kömürlü mangal veya ocak üzerinde çalışan ızgara aletleriyle pişirilebilir. Tavuk sırtı ızgara yapımına uygun bir tavuk ürünüdür, deneyebilirsiniz. Bir kilo tavuk sırtı ancak iki kişiye yetebilir. Tavuk sırtını ocak üzerinde teflon tavayı hafif yağlayarak kızartır, yanına pilav salata yaparsanız müthiş lezzette yemek yapmış olursunuz. Afiyet olsun.


düdüklüde tavuk baget haşlama

Resim
Düdüklüde tavuk baget haşlama tarifi: Düdüklü tencerede tavuk bageti bazen yapılacak yemeğin özelliğinden dolayı, bazende bagetin haşlanmışını yemek için haşlarım. Bilirsiniz, düdüklü tencere yüksek basınç altında çalıştığından pişirdiği yemeklerin malzemelerinde şekil bozukluğu olur. Örneğin; bagetin derisini kaldırır, üzerindeki eti küçültür ve hatta eti parçalar bile. Bagetle ön haşlamalı yemek yapacaksam, daha çok tavuk bageti tencerede haşlarım ve sorun yaşamam. Resimdeki bagetleri klasik lastik contalı düdüklü tenceremde haşladım. Düdüklüde Tavuk Baget Haşlama Malzemesi tavuk baget su tuz


mantarlı tavuk budu

Resim
Mantarlı tavuk budu tarifi, nasıl yapılır? Kuşbaşı doğranmış tavuk budu,kapya biberi, kuru soğan, kültür mantarı, yemeklik yağ ve çeşitli baharatlarla birlikte çok kolay bir şekilde yapılır. Yemekte kullanılan sebzeleri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz miktarda malzeme kullanabilirsiniz. Önemli olan bu yemeğin pişirme süresidir. Bu yemeğin aslı, tavuk budunun kullanılan sebzelerin suyu ile kavrulmasıdır. Yemeği denerseniz enfes lezzette olduğunu damağınız onaylar. Afiyet olsun. Yemeğin yapımında 300 gr. kuşbaşı tavuk budu, 200 gr. şitaki mantarı, dört çorba kaşığı zeytinyağı, bir domates, bir kapya biber, bir kuru soğan, bir diş sarımsak ve birer fiske pul biber, kara biber, kimyon ve bir tatlı kaşığı tuz kullandık. Tencerede yağ içinde sıra ile soğan, sarımsak, kapya biberi kavurduk. Peşinden tavuk etini ekledik ve beyazlaşana kadar kavurduk. Üzerine domates, baharat, tuz ekledik ve karıştırdık. Tencereyi fokurdatıp kapattık. Ocağı kıstık ve kısık ateşte yemeği 3...


mantarlı tavuk ciğeri kavurması

Resim
Mantarlı tavuk ciğeri kavurması her çeşit kültür mantarı kullanılarak yapılır. Önce tavuk ciğeri, varsa tavuk yüreği temizlenir kuşbaşı doğranır. Ciğeri kavururken yağın içine arzu edilen her çeşit sebze, pişme sırasına göre konur ve kavrulur. Örneğin; soğan, taze biber ve benzeri sebzeler tercih edilir. Malzeme miktarının önemi, yapılan yemeğin kaç kişi tarafından tüketileceği ile ilgilidir. Ciğeri kavururken kullanılacak yağ miktarı, her 100 gram ciğer için bir çorba kaşığı dolusu sıvı yağdır. Bu ölçü yağ ile ciğeri kavurursanız yemeğiniz yağlı olmaz. Elbette yağlı yemekleri sevenler için bu ölçünün anlamı yok. Dilediğiniz miktar yağ ile ciğeri kavurursunuz. Mantar ise iriliğine göre; küçük olanlar bütün bırakılır, büyük mantarlar diğer mantarların iriliğinde olacak şekilde kuşbaşı veya jülyen doğranır. Tencereye yağ konur ısıtılır. Üzerine sıralı bir şekilde soğan, taze biber, mantar, ciğer konur ve kavrulur. Ciğer tencere ya da tava açık olarak kavrulacağı gibi, kapağı kapalı olara...


yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır

Resim
Yeşil mercimek nasıl yapılır, nasıl ayıklanır, nasıl ıslatılır, nasıl pişirilir? Yeşil mercimek tencerede, düdüklü tencerede, güveçte etli veya etsiz olarak yapılır. Yeşil mercimek ıslatılmdan pişirilmez. Mercimek akşamdan çeşme suyu içine konur ve bir gece bekletildikten sonra yemeği yapılır. Kullanılacak mercimek yerli ve üreticisinden alınmış ise ayıklanması gerekir. Mercimeğin içinde bulunabilecek yabancı (çavdar, arpa, fi gibi) tohumlar ve taş ayıklanır. Marketlerde ambalajlı satılan yeşil mercimeklerin çoğu, endüstriyel koşullarda ayıklandığı için temizdir. Mercimek ketıl veya tencerede kaynatılmış su içinde 20 dakika tutulursa yemek yapılacak durumda ıslanmış olur. Gündüz 4-5 saat çeşme suyu içinde mercimek bekletilirse yemek yapılacak şekilde ıslanmış olur. Mercimek yemeği düdüklüde , kısık ateşte 15 dakikada pişer. Tencerede ise 35-40 dakikada pişer. Mercimeği fokur fokur kaynayan su içinde ıslatmak veya haşlamak besin kaybı açısından doğru değildir. Çünkü haşlama suyu çöpe gi...

Bu blogdaki popüler yayınlar

tavuk but bölümleri

tavuk pirzola tavuğun neresi

düdüklüde tavuk baget haşlama

tavuk kanat bölümleri