en lezzetli tavuk döner nasıl yapılır
En lezzetli tavuk döner nasıl yapılır? Evde herkes tavuk döner yapar ama, tavuk döner tadını tutturamaz. Hamdi Usta'nın bu döner tarifini denedikten sonra, her tavuk dönercisinin dönerini beğenmez olacaksınız. Halep orda ise arşın burda, yapın tavuk dönerinizi tadına varın. Bu tarifle tavuk dönerinizi evde yapasınız diye, tarifimi en ince ayrıntısına kadar verdim. Hiçbir dönerci tarifini vermez. Olsun, ölümlü dünya Hamdi Usta verir. Afiyet olsun.
evde tavuk döneri yapım malzemesi
- bir kilo derili tavuk pirzola
- iki diş sarımsak
- bir orta boy beyaz soğan
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bir tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- bir tatlı kaşığı tatlı toz biber
- bir çay kaşığı karabiber
- üç yemek kaşığı soğuk su
- üç yemek kaşığı ayçiçeği yağı
tavuk döneri nasıl kurtardım?
- tavuk pirzolanın kemiğini çıkardım
- sarımsağı, soğanı rendenin ince gözünde rendeledim
- ve ardından tel süzgece koydum, bastırarak suyunu çıkardım
- çıkan suyu terbiye yapacağım tencerenin içine koydum
- üzerine tavuk pirzolası ve ayçiçeği yağı hariç, bütün malzemeleri koydum ve iyice karıştırdım
- peşinden karışıma ayçiçeği yağını ilave ettim ve tekrar karıştırdım
- tavuk pirzolasını tek tek terbiyeye buladım ve üst üste dizdim
- tencerenin kapağını kapadım, bir gece buzdolabında dinlendirdim
- öğle vakti teflon tavanın içine bir yemek kaşığı ayçiçeği yağı koydum
- tavayı ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve ateşi orta ateşin bir tık üzerine ayarladım
- yağ ısınınca tavuk pirzolalarını derisi üzerine yatırdım
- ve alt üst ederek nar gibi kızarttım
- kızarmış tavuk pirzolalarını bir kaba dizdim
- oda sıcaklığına gelince buzdolabına açık olarak koydum
- dolapta iki saat beklettim, süre bitiminde dolaptan çıkardım,
- ve keskin bıçakla 1-2 mm. kalınlıkta dilimledim
- dilimleri az tereyağı içinde hafif kavurdum
- ve sofraya koydum.