tavuk pirzola


Tavuk pirzola ya da piliç pirzola, üst but kemiğinin üzerindeki etin "ucuna kadar" sıyrılmasıyla elde edilen tavuk ürünüdür. Kasap, market ve ciğercilerde "derili veya derisiz" dökme veya paket olarak satılır. Hamdi usta tavuk pirzolayı tencerede, fırında, mangalda, mikro dalgada, güveçte ve tavada yapacağı yemeğin çeşitine göre kızartır veya pişirir. Tavuk pirzola terbiye yapılarak veya sade olarak çeşitli yemekleri yapılır. Tavuk pirzola tavuk göğsüne göre yağlı bir ettir. Yemeği ve ızgarası haddinden fazla lezzetli olur. Tavuk pirzola diğer tavuk ürünlerine uygulanan terbiye malzemeleriyle sosa yatırılır ve buzdolabında bekletildikten sonra istenilen şekilde "tavada, mangalda" pişirilir.

Tavuk pirzola ile yapılan yemek çeşitleri ise, başta terbiyeli tavuk pirzola, tavuk pirzola kızartma, fırında patatesli tavuk pirzola, fırında tavuk pirzola, tavada soslu pirzola, püreli tavuk pirzola, tavuk pirzola dürüm, kağıta mantarlı tavuk pirzola, sebzeli tavuk pirzola, yufkalı tavuk pirzola, ızgara tavuk pirzola, fırın poşetinde tavuk pirzola, mısır unlu tavuk pirzola, beşamel soslu tavuk pirzola, kremalı mantarlı tavuk pirzola, çıtır paneli tavuk pirzola, milföyde tavuk pirzola, iç pilavlı tavuk pirzola, tarhunlu tavuk pirzola, soya soslu tavuk pirzola, mikro dalga fırında tavuk pirzola, güveçte tavuk pirzola, baharatlı tavuk pirzola, salçalı tavuk pirzola, sütlü kekikli tavuk pirzola ve şehriyeli tavuk pirzola yemeğini sayabiliriz.