beyaz et yemekleri


Beyaz et denince, tavuk eti ve balık eti akla gelir. Oysaki; beyaz et çeşitleri içerisine kümes hayvanları, deniz ürünleri ve kanatlı av hayvanlarının büyük çoğunlu girer. Şimdilik blogda, beyaz et çeşitleri üzerine "tavuk yemekleri" tariflerini yayınlamaya devam edeceğiz. Kim bilir, belki gelecek zamanda diğer beyaz et çeşitlerine ait yemek tariflerini de verebiliriz. Üstte bulunan resimde marine edilmiş, ardından kömürlü mangal üzerinde pişirilmiş tavuk incik ve tavuk sırtını görmektesiniz. Tavuk incik ve tavuk sırtı, üzerlerindeki derisiyle birlikte sosa yatırlıldı ve bir gün süre ile buzdolabında bekletildi. Terbiye malzemesi olarak yoğurt, domates salçası, soğan ve sarımsak suyu, pul biber, karabiber, tuz ve az miktarda ayçiçeği yağı kullanıldı. Etin yanına mangalda közlenmiş domates, sivri biber ve ayrıca soğan salatası konuldu. Karışık olarak sunduğumuz bu et tabağında bulunan beyaz et ürünlerinin tariflerini, ayrı ayrı hazırlayıp, gelecek bir zamanda ilginize sunmayı hedefliyoruz.

Beyaz et yemekleri arasında tavuk yemekleri, mutfaklarımızda başı çeker. Tavuk eti çeşitleri, sakatatlarıyla birlikte yirmi dört çeşiti bulur. Kasaplar kesilmiş ve temizlenmiş bir tavuktan "kesim ve parçalama teknikleriyle" çeşitli et üretirler. Bu etler kasap ve marketlerde dökme ya da paketlenmiş olarak satılır. Ayrıca, tavuk etlerinin çoğu "tava ve ızgaralık olarak" terbiye edilmiş veya şişlere takılmış olarak satılır. Tavuk etinden yapılan kıymayı da ayrıca saymak gerekir. Tavuk eti, yemeklerde büyük baş hayvanlardan elde edilen etlerin kullanıldığı, bütün yemek çeşitlerinin yapımında kullanılır. Tavuk ağırlığına göre piliç, yarka ve tavuk olarak adlandırılır. Beyaz et çeşitleri; bütün tavuk, bütün piliç, tavuk veya piliç göğsü, but, derisiz but, sırtsız but, derili but fileto, but şiş, incik (baget), derili kalça, fırınlık incik kalça, derili pirzola, derili sarma, derisiz sarma, tavuk sırtı, uçlu kanat, uçsuz kanat, pirzola kanat, taşlık yürek ve ciğer.