tavuk ciğeri kızartması



İşte size "sıklıkla yapıp, çerez niyetine tükettiğim" tavuk sakatat yemeklerinden, tavuk ciğeri kızartması tarifi. Yapımı oldukça kolay, yemesi bir o kadar eğlenceli ve lezzetli, çıtır çıtır ciğer kızartması. Tarifime uyarsanız, yaptığınız yemekten memnun kalır ve tadanlarınız dan "bonus toplar gibi" takdir toplarsınız. Yapmanız gereken, ciğerciden ihtiyacınız kadar tavuk ciğeri temin etmek, ardından ciğerlerin üzerinde bulunan yürek ve beyaz renkli yağları ayırmaktır. Seçimi size kalmış, isterseniz yürekleri temizledikten sonra ciğerle birlikte kızartabilirsiniz.

Tavuk Ciğeri Kızartma
tavuk ciğeri
toz kırmızı biber
pul kırmızı biber
kızartma yağı
un ve tuz

Semtimizdeki sakatatçıdan yarım kilo tavuk ciğeri aldım. Ardından, ciğerlerin üzerinde bulunan yürekleri ve beyaz görünümlü yağları bıçakla keserek ayırdım. Temizlediğim ciğerleri güzelcene yıkadım ve süzdüm. Ardından irice kuşbaşı doğradım, kağıt havlu ile kuruladım ve tel kevgire aldım. Üzerine bir tatlı kaşığı pul biber, bir çay kaşığı toz biber serptim ve karıştırdım. Üzerine bir fincan buğday unu serptim karıştırdım. Ardından kızgın yağ içinde 5 dakika süre ile kızarttıktan sonra, kevgirle tabağıma aldım, üzerine tuz ektim ve ekmeksiz ayranla birlikte çıtır çıtır yedim.