tavuk tarifleri


Bu sitenin kuruluş amacı; evlerimizde tavuk etiyle yapılan her çeşit yemeğin "yapım kolaylığı açısından" analaşılabilir tariflerini izleyicisiyle paylaşmaktır. Bu sitede, tavuk etiyle pişen yemekler ağır ateşte pişirilir. Ağır ateş demek, ocak gözünün en kısık gaz ayarında yanıyor olması demektir. Pirinç pilavı veya bulgur pilavı, ocak üzerinde nasıl kısık alev ayarında pişiriliyorsa; verdiğim tariflerdeki yemeklerde aynen pilav pişirir gibi pişirilecektir. Ocağınızın üzerinde bulunan kahve pişirme gözü, ya da onun bir büyüğü olan gözü kullanarak tariflerimi pişirebilirsiniz. Tariflerimde söz ettiğim gibi; tencerenizi ocak üzerine koyduğunuz vakit "yüksek alev ayarında en az bir dakika süre ile" tencerenizi fokur fokur kaynattıktan sonra ocağınızı iyce kısın ve yemeğinizi verdiğim süre boyunca pişirin.

Elbette, her evin ocağında bulunan göz ve alev ayarı farklı olabilir. Ayrıca, yemekte kullanılan tencerenin boyutu farklı ve malzeme miktarları aynı olmayabilir. Bu sebeple yemeğinizi pişirirken, verdiğim süre içerisinde yemeğinizin suyu tam olarak yetmeyebilir. İşte böylesi durumlarla karşılaştığınız vakit, yemeğinize su ilave etmenin hiç sakıncası yoktur. Yemeğinize su ilave ederken kaynamış su kullanmanız çok önemlidir. Diğer önemli bir nokta ise, yemeğinize sonradan ilave edeceğiniz su miktarı, tenceredeki malzemelerle yüz yüze olmalıdır. Bildiğiniz gibi, yemek malzeme ölçülerimi verirken hangi kaşıkları kullandığımı veriyorum. Birde, su bardağından söz ediyorum. Benim kullandığım su bardağı içerisine 200 gr. su alan standart su bardağıdır. Çay bardağım ise, içerisine 100 gr. su alan standart çay bardağıdır. Aile ocağınız mutlu, sofranız bereketli olsun efendim.