tavuk kıyması


Tavuk kıyması, kırmızı etle yapılan kıymanın kullanıldığı bütün yemek çeşitlerinin yapımında kullanılır. Bilinen bütün köfte çeşitlerinde, sebzeli yemeklerin yapımında, böreklerde, dolma içlerinde, pide ve gözleme içlerinde, çorbalarda, makarna ve pilav yapımında el hasıl bütün yemeklerde tavuk kıyması kullanılır. Tavuk kıyması bazı market, kasap ve sakatatcılarda isteğiniz doğrultusunda kıyma makinasında çekilir. Ayrıca kendinizde mutfak robotunuzu kullanarak tavuk ürünlerinin istediğiniz bölümlerinden kendi tavuk kıymanızı hazırlayabilirsiniz. Tavuk eti kırmızı etler gibi yağlı olmayacağından, tavuk kıyması nisbeten yağsız olacaktır. Bu nedenle, yaptığınız yemeklerin yağ oranına dikkat etmeniz gerekir. Tavuk köftesi yapmak için tavuğun en uygun yeri, tavuğun kalçasıdır.

Tavuk Kıyması Yemekleri
Tavuk köftesi, omlet, tavuk kıymalı çöp şiş, tavuk kıymalı mitite köfte, fırında tavuk kıymalı patates, tavuk kıymalı kadınbudu köfte, tavuk kıymalı tepsi köftesi, tavuk kıymalı sulu köfte, tavuk kıymalı mantar kavurması, tavuk kıymalı karnıyarık, tavuk kıymalı ekşili köfte, tavuk kıymalı dalyan köfte, tavuk kıymalı rulo köfte, tavuk kıymalı beyti kebabı, tavuk kıymalı adana kebabı, tavuk kıymalı ev pidesi, tavuk kıymalı içli köfte, tavuk kıymalı hamburger köftesi, tavuk kıymalı, biber dolması, tavuk kıymalı domates dolması, evde tavuk kıymalı döner, tavuk kıymalı patlıcan kebabı, tavuk kıymalı yaprak sarması, tavuk kıymalı oruk, tavuk kıymalı börek, tavuk kıymalı makarna, tavuk kıymalı pilav, tavuk kıymalı çorba, tavuk kıymalı sebze yemekleri ve tavuk kıymalı sebzeli mücveridir.