tavuk ciğeri yemekleri


Tavuk ciğeri yemekleri ana yemek ve meze olarak tencerede, fırında, mangalda ve tavada yapılır. Halk arasında en fazla yapılan tavuk ciğeri yemekleri arasında tavuk ciğeri kavurması, tavuk ciğeri sote, tavuk ciğeri yahnisi ve tavuk ciğeri közlemesi başı çeker. Bilinen ve yaygın olarak kullanılan tavuk ciğeri yemeklerinden başka, çeşitli sebzeler ve yumurta kullanılarak hazırlanan tavuk ciğeri yemek çeşitleride vardır. Tavuk ciğerinin bir başka kullanım alanıda iç pilav yapımında kuzu ciğerinin yerine kullanılmasıdır. İç pilav yaparken tavuk ciğeri rahatlıkla kullanılabilir, hiçbir soruna neden olmaz.

Marketlerden veya kasaplardan tedarik edilen tavuk ciğeri üzerinde, tavuk yüreği ile birlikte takım olarak bulunur. İstenirse tavuk yüreği ciğer üzerinden ayrılarak başka yemek yapımında kullanılabilir, ya da yürek temizlenerek ciğerle birlikte aynı yemek içerisinde kullanılabilir. Mangal üzerinde tavuk ciğeri közlemesi nefis olur. Mangal ızgarası üzerine tuz ekilerek tavuk ciğeri yayılır, alt üst edilerek pişirilir. Ya da, ciğer şişlere takılarak mangal üzerinde pişirilir. Ayrıca sac üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak tavuk ciğeri kavurmasıda leziz olur.