terbiyeli tavuk göğsü


Tavası, ızgarası farketmez, en sevdiğim yemeklerden biride pilav üzeri tavuk göğsüdür. Tavuk göğsü yemekleri zahmetsizdir, ne zaman dondurucuya elimi atsam bir yerlerde tavuk göğsü torbasına elim takılır. Çünkü, tavuk göğsü acil durumlar için mutfakta ilk yardım çantası gibi bir şey. Tavuk göğsünü çoğu zaman haşlar ve porsiyon hesabı torbalar dondurucuya atarım. Bazen de, tavuk göğsünü marine ettikten sonra dondurucuda stoklarım. Bu tarifimde tavuk güğsünü donmuşunu değil, tazesini kullandım ve teflon tavada kızartmasını yaptım. Yani, yağsız tavuk göğsü tava yaptım. Terbiyesini yaptıktan sonra bekletmeye fazla zamanım olmadığından, tavuk göğsünü resimde göründüğü gibi küçük parçalara böldüm. Tavuk göğsü küçük parçalar halinde terbiye edilirse, terbiye sosunu çabuk çeker ve etiniz lezzetli olur.

Tavuk Göğsü Tava
tavuk göğsü
zeytinyağı
süt
domates salçası
soğan
sarımsak
kekik
pul biber
tuz
birde tava

Marketten derisiz bir paket tavuk göğsü aldım. Güzelce yıkadım, suyunu süzdüm ve bıçakla küçük parçalar halinde verev doğradım. Ardından sos kabına dört yemek kaşığı süt, yarım kaşık domates salçası, üç kaşık zeytinyağı, bir küçük kuru soğan ve bir diş sarımsak suyu, bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı tuz koydum ve iyicene karıştırdım. Ardından parçaları sosa iycene buladıktan sonra, tencereye düzgünce yerleştirdim. Tencerenin kapağını kapadım ve dinlenmesi için dolaba kaldırdım. Tencereyi 3 saat dinlendirdikten sonra, teflon tavayı yağladım, ısıttım ve etleri üzerine dizdim. Ardından elime bir maşa aldım, etleri alt üst ederek pişirdim. Önceden pişirip demlemeye bıraktığım bulgur pilavı ve çalkadığım yoğurt eşliğinde çocuklara bir güzel ziyafet çektim. Yinede memnun edemedim, napim.